Passa al contingut principal

COMPRENSIÓ LECTORA AL SEGLE XXI

Llibres i continguts digitals poden col·laborar: no són antagònics. O sí?

El debat arrenca de lluny: si la lectura està concebuda com a font de plaer en sentit ampli, cal verificar la comprensió del que es llegeix cada capítol? És que els adults toleraríem que ens aturessin cada cinc minuts d'emissió de la nostra sèrie favorita perquè algú comprovés que realment entenem què està passant?
Si els tests de comprensió lectora són un mal menor, fer-los amb el format de l'aplicació kahoot els treu tota la gravetat. Jo n'he fet la prova a classe... i qualsevol activitat genera entusiasme.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.