Passa al contingut principal

A L'IES MEDITERRÀNIA, DEL MASNOU

Amb l'Anna Muñoz, que va tenir l'amabilitat de convidar-me

Amb els joves lectors de l'institut

Convé sortir de tant en tant del context habitual, de l'anomenada zona de confort, i sotmetre's a l'auditoria d'enfrontar-se a públics diferents. Com ahir mateix. M'havien convidat a parlar de Música amagada, lectura obligatòria a 2n d'ESO, però vaig creure que els havia de parlar de la necessitat d'anar amb els ulls ben oberts pel "llegir" el món i de la necessitat de "créixer". No, no cal convertir-se en un heroi, però sí que vaig proposar la idea de convertir-se en "escriptors" o fins i tot "cineastes". El millor: compartir idees i punts de vista amb altres persones, perquè amb l'intercanvi només es pot guanyar.

Comentaris

 1. Ha estat una xerrada molt interessant i trobo que vostè s'ha explicat d'una manera molt curiosa i que ha fet que la presentació tant del llibre en sí com dels herois hagin estat excel.lents.

  Iker Lloveras, alumne 2n ESO A
  IES Mediterrània

  ResponElimina
 2. Des del meu punt de vista, el llibre està molt ben escrit, el lèxic que s'utilitza és adequat a la nostra edat i, a més a més, és bastant curt, per tant, permet que el lector pugui llegir d'una manera més àgil.

  També trobo que el títol és molt encertat, però, voldria que tothom que l'ha llegit pugui conèixer l'autor i com aquest es desenvolupa: parlant amb naturalitat i atenció cap als joves. Penso que la xerrada que vam tenir ens va ser d'ajut per poder entendre millor aquesta novel·la i, per descomptat, l'esforç i el llarg procés que comporta escriure'n una.

  Gabriel Molina - IES Mediterrània

  ResponElimina
 3. Marta: La presentació a la pantalla ha estat senzilla i elegant. El fet de no parlar només del llibre ha fet que sigui més interessant.

  ResponElimina
 4. Raquel: M'ha semblat una presentació molt interessant i clara. M'ha agradat que vingués i poder saber més coses sobre vostè. Espero poder llegir més llibre seus i el felicito per la bona presentació.

  ResponElimina
 5. Crec que la xerrada amb vosté ha estat dinàmica. En el meu cas, m'ha agradat parlar una mica dels temas com Bola de drac i Star Wars. M'ha interesat el booktrailer, i ha estat original.
  M'ha interesat el tema de inici-proposta-acabament-canvis-triomf.
  Crec que ha estat molt agradable.

  Ferran Perelló Pastor Institut Mediterrània

  ResponElimina
 6. Moltes gràcies pels vostres comentaris, tots fruit d'una reflexió interessant! Va ser molt enriquidor per a mi poder compartir amb els nois i noies de 2n d'ESO idees sobre lectura i heroisme, que en la vida real tenen un abast més gran del que no ens pensem. Us convido que totes dues coses siguin més que una anècdota i que tingueu un molt bon sant Jordi!

  ResponElimina
 7. El llibre música amagada és molt bo, i hi han parts en que es manté la intriga i això fa que el llibre sigui més interessant.


  Alejandro Gómez, Institut Mediterrània

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.