Passa al contingut principal

GUIA DIDÀCTICA DE "PARAULES DE JÚLIA"

Es pot ser rigorós i iconoclasta alhora
Els docents agraïm de tot cor materials que ens facilitin la tasca de treballar amb adolescents. Gent que es mira l'aprenentatge des d'altres òptiques i que pot enriquir, encara que només sigui per contrast, les maneres de fer habituals a l'aula. Aquest és el cas palès de la guia elaborada pel company de fatigues (i encara més, amic) Carles Alcoy. Com diuen a can Bullent, i com jo mateix subscric, el material permetrà debats de nivell a l'aula. I moltes més coses. Per a mi, l'autor, un luxe!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.