Passa al contingut principal

BONES VACANCES!

El pare Noel està ociós bona part de l'any
Una posta de sol


Serà temps de llegir el que ens vingui de gust, sense horaris. De suar i de remullar-se a la fresca. De guanyar algun quilet per tenir tema de conversa a la rentrée. D'escoltar música i de perpetrar-ne, amb l'ukelele a la mà. D'adoptar un codi de vestimenta alternatiu, perquè a l'estiu tota cuca viu. I sobretot sobretot temps per somiar.
Ja hi haurà temps per pensar en un conte que apareixerà a Cavall Fort, sobre la Fina, que no és com els altres. O en la carta d'en Ramon Sorribes, a aparèixer a Paper de Vidre. O en la promoció de la meva segona novel·la. Caldrà pensar també a la nova fornada del Projecte Lectura Jove. Caldrà difondre'l encara una mica més? I pensar també en diversos premis literaris, tal vegada a l'abast de la mà, sí, però la mà de qui?
Sigui com sigui, bon estiu, bones vacances, salut i bons aliments!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.