Passa al contingut principal

BALANÇ DE LA JORNADA DE CRÍTICS DE FARISTOL

Se'n parla a twitter #JornadaCríticsFaristol. Per un cop, els escriptors (Jaume Copons, Bernat Cormand i Anna Manso) seuen cara a cara davant dels crítics i expliquen el seu punt de vista: des de la necessitat d'una crítica "que es mulli" (Copons) fins a la conveniència de crítiques més extenses (Manso), passant per l'obligació (lògica, per altra banda) de no difondre crítiques acèrrimes i que vagin més enllà de la valoració literària (Cormand). Després, un panorama sintètic, molt ben exemplificat, de com valorar la literatura infantil digital (LID), per Neus Real. Unes noves sigles per incorporar als que seguim la LIJ.
Referència a la primera part de la Jornada, feta per l'Anna Manso.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.