Passa al contingut principal

SOBRE LECTURA FÀCIL


Periòdicament informes més o menys esbiaixats, i segurament interessats, presenten un panorama apocalíptic en relació a la (in)capacitació lectora en els països pretesament desenvolupats.
No és casualitat que fa 10 anys sorgís l'Associació Lectura Fàcil (ALF o ERA en les seves sigles en anglès,Easy-to-Read Association) que vetlla per la difusió dels principis de la Lectura Fàcil. 
Es tracta de materials en diversos suports (tradicionals o digitals) concebuts de tal manera que les persones amb dificultats lectores (un 30% de la població) els puguin llegir i entendre per treure'n profit. 
L'ALF concedeix el logo LF als textos que s'adeqüen a les directrius estipulades, relatives a la forma i el contingut.
Properament es durà a terme a Barcelona una Jornada al voltant de la LF.

Cliqueu aquí per accedir a la informació sobre la Jornada "Lectura fácil, una herramienta para fomentar el hábito lector"

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.