Passa al contingut principal

LA QUOKKA MOKA, DE MARÍA SOLAR

A qui pot caure malament? Doncs agafeu-vos fort!

Fins que no em va tocar llegir Quokka Moka ho ignorava tot d’aquests riallers marsupials. Quan des de Bromera em van proposar traduir aquesta novel·la de María Solar, que ja coneixia per L’expedició del doctor Balmis, encara en vaig aprendre més. I ara ho puc afirmar sense embuts: la Moka és la més insuportable, egoista i rabiüda d’aquestes simpàtiques bèsties. Tant és així que, després de provocar l’extinció de la seva espècie, li va tocar viatjar a l’Antiunivers, que com tothom sap, és allà on els gossos fan beee mentre es persegueixen per prats de color blau, i on els arbres fan marisc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.