Passa al contingut principal

UN MÈTODE EXPLOSIU PER SALVAR UNS CRANCS I UN RIU, DE JOSEP MARIA TORTAJADAEs tracta del segon lliurament de les aventures d’en Biel i la Grisel·la, dos amics que fan de detectius i se’n surten. A partir d’un acrònim misteriós en la pota d’un ocell dissecat, tot estirant, descobreixen el fil que mena cap a un cas flagrant de corrupció urbanística a les comarques de Tarragona. La trama mostra la col·laboració entre nens i adults a favor d’un ecologisme amable i didàctic…però també simplista. La trama està correctament resolta, tot i que la compaginació de les il·lustracions a vegades avança esdeveniments i desfà la intriga. És bo i necessari que sorgeixin segells nous, però per créixer cal també incidir en el nivell d’exigència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS, DE MARÍA SOLAR

Tot just avui acabo l’esplèndid L’expedició del doctor Balmis , de María Solar, editat per Bromera. Un llibre que opta al Premi Protagonista Jove i que es llegeix d’una tirada. Mestre Portell en parla dient que es tracta de “Dickens a la gallega”. Jo no m’atreveixo a corroborar-ho, però el que sí que puc afirmar és m’ha agradat molt. La novel·la té un rerefons històric i, afegim-ho també, heroic. En el context de l’Espanya de començaments del segle XIX, on la fam i la malaltia s’acarnissen amb la majoria, els més desafavorits són la canalla. Els orfenats estan plens de nens i nenes abandonats pels pares perquè són fills il·legítims o senzillament perquè no poden ser alimentats. I allà depenen de la caritat i de la manera de fer d’institucions desbordades (ordes religiosos, diputacions) que encara no saben què és un infant. Ho dic en sentit figurat, per descomptat: la infància, com a etapa vital, és un invent recent. I hem passat de la ignorància cruel al consentiment total...Però

NOVES INQUIETUDS POSADES EN MARXA

  Un grapat de recursos, vistosos però que alhora propicien un acostament "diferent" a l'àrea de Llengua i literatura.  Només cal clicar l'enllaç per accedir al padlet en qüestió.