Ves al contingut principal

US ANIMEU AMB ELS BOOKTRÀILERS?

T'atreveixes amb els booktràilers?

No ens cansarem de fer-ne proselitisme. Divendres passat, a La Galera, un grup de noies del nostre centre va rebre un encàrrec d'allò més especial: crear el booktràiler oficial d'una novel·la juvenil. 
Properament en parlarem a l'Escola d'Estiu del Maresme, dins d'un curs sobre cinema i valors.
Encara més: una iniciativa per al proper curs, ara que toca fer bons propòsits. Posar en marxa la màquina és d'allò més fàcil. Contacteu amb mi (jbustos@xtec.cat). Amb una xerrada-col·loqui d'uns 3/4 d'hora puc plantejar-vos per què, com, quan convertir les lectures en imatges. La resposta us toca a vosaltres, i sobretot, als vostres alumnes. 
Al meu centre fa quatre cursos que hi estem posats. I el projecte no fa més que créixer. Mostres de teoria i de pràctica real? Només cal que cliqueu damunt l'etiqueta Projecte Lectura Jove en aquest blog. En parlem?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

A BOCA DE CANÓ, DE MANEL ÀLAMO

Els adolescents, lectors o no, poden tenir moltes mancances, però saben distingir les coses autèntiques d'aquelles que no ho són. Per això cal donar-los a tastar de totes totes A boca de canó, un llibre que arribarà a la fibra sensible del lector per poc que s'hi acosti. Es tracta d'una història recurrent, que a mi m'ha recordat, salvant les distàncies, dues grans pel·lícules de Clint Eastwood: Million Dollar Baby i Grand Torino, i que segueix l'esquema heroic clàssic. I això no és un retret, sinó una garantia de bon ofici de l'escriptor. Un vell malcarat (o no), fracassat (això sí) pot exercir de pare/mentor i redimir un/a jove abocat a una vida sense nord. Vera és una noia sense pare, amb una mare drogoaddicta, que troba el seu únic consol xutant a porteria. I se'n surt, destrossant el vell tòpic que les noies no saben jugar a futbol. La seva vida, i la d'un entrenador sobrevingut, una vella glòria del València malbaratada, faran un tomb decisiu quan …

CAMINS D’AIGUA, DE RAIMON PORTELL

Després de llegir-lo amb avidesa, em veig ara obligat (sense que sigui cap imposició externa) a glossar un llibre que, a dreta llei, no he acabat de llegir en la seva totalitat. M’explico. Parlant amb propietat, Camins d’aigua, com el volum previ, Camins de nit, tot i el gruix (considerable i farcit de moltes i molt bones pàgines), no són sinó dos episodis d’una obra que adopta la forma de trilogia, La llum d’Artús. I la tercera part encara no ha sortit! D’aquí que la lectura sigui forçosament inconclusa. De què parla Camins d’aigua? Si no heu llegit (encara) Camins de nit, feu-ho. En primer lloc per entendre la col·locació de les peces que convergiran, inexorablement, en una impressionant partida d’escacs on el Vell Continent serà el tauler. Però sobretot, per familiaritzar-vos amb una saga que val la pena conèixer. Tot s’articula a partir d’una Història amb majúscules alternativa que condiciona una Geografia també amb majúscules alternativa, on, passat el desconcert inicial, es poden …

MOTS ENCREUATS D'ESTIU